Logo
0 out of 5

FarhnShop

3Products found
View
Filter
 • Jambu Batu!

  Jambu batu adalah sejenis buah yang manis dan lazat yang ditanam di kawasan yang beriklim tropika.

  Buah bermusim ini, dikenali secara saintifik sebagai Psidium guajava, berbentuk bulat atau berbentuk pir.

  Ia merupakan buah tropika yang kaya dengan nutrisi.

  Buah jambu batu mengandungi vitamin A dan C yang sangat tinggi dan mampu memenuhi 3 kali lebih keperluan anda seharian.

  Menurut kajian, sebiji jambu batu mengandungi empat kali lebih banyak vitamin C berbanding oren dan 10 kali lebih banyak vitamin A berbanding lemon.

  Sold By: FarhnShop

  Jambu Batu!

  RM8.00
 • Rambutan Malaysia!

  Rambutan (nama botani: Nephelium Lappaceum L.) adalah sejenis pokok buah saka.Rambutan berasal dari selatan ChinaVietnamLaosKembojaThailandMyanmarMalaysiaIndonesia dan Sri Lanka. Ia kini banyak ditanam di Asia Tenggara dan sedikit di Sri Lanka, New GuineaAustraliaAmerika dan Afrika.

  Buah rambutan kaya dengan karbohidrat. Karbohidrat pada buah sangat dominanpada isinya yang lembut dan manis. Buah rambutan juga mengandungi banyak protein seperti daging ayam. Ia berfungsi untuk menghasilkan sel-sel dan menggantikan tisu yang mati.

  Untuk pengetahuan anda, buah rambutan juga mempunyai banyak mineral penting yang serap dari dalam tanah seperti kalsium, zat besi, zink, magnesium, fosforus dan niacin serta potasium. Selain itu, ia juga mengandungai vitamin A dan C.

  Tidak kalah pentingnya, buah ini kaya dengan serat yang dapat melancarkan pencernaan. Seperti yang diperkatakan sebentar tadi, buah rambutan ini mempunyai pelbagai khasiat untuk manusia

  Sold By: FarhnShop

  Rambutan Malaysia!

  RM10.00
 • Cempedak King!

  Cempedak [cĕm-pĕ-dak] atau campedak merupakan sejenis tumbuhan yang menghasilkan buah yang boleh dimakan.  Nama saintifiknya ialah Artocarpus integer[1][2][3] sinonim Artocarpus champeden (Thunb.) Merr., Artocarpus polyphema Pers.). Di samping rasa yang enak, buah ini juga sebenarnya kaya dengan khasiat. Apakah khasiatnya? 

  1) Baik untuk mata

  2) Membantu pergerakan usus

  3) Kesihatan jantung

  4) Merawat malaria

  5) Mengawal berat badan

  Sold By: FarhnShop

  Cempedak King!

  RM20.00

Main Menu